Sprint i kubik

En sprint-tävling kan erbjuda många utmaningar i form av förbjudna områden, skarpa hörn och återvändsgränder. En inomhustävling har allt detta och lite till. Man blir helt enkelt tvungen att orientera i kubik, det vill säga i flera våningsplan! I helgen gick Stockholm Indoor Cup; här bjuder jag på några erfarenheter!

Med noggrannt uttestade linser, (lite för lite) genomförd trappträning och nyrakade ben drog jag till huvudstaden och körde Stockholm Indoor Cup. Två tävlingar utöver det vanliga! På lördagen gick tävlingen av stapeln på en gymnasieskola i Sollentuna. Det var inomhuspremiär för min del och jag gick nog i de flesta fällor som banläggaren hade tänkt sig. Missade bl.a. avspärrade korridorer och fick lägga både tid och kraft på att springa tillbaka och byta korridor och ibland till och med byta våningsplan för att komma till kontrollen i rummet bredvid! De som arrangerade tävlingarna hade nog rätt roligt vid planeringen; i många klassrum var bord och stolar placerad som labyrinter och i några salar spelades musik eller bildspel med hög volym. Allt för att försöka distrahera oss! 

Efter 52 minuter och ca 5000 steg senare var etapp 1 och alla 17 kontroller godkända. Av 94 startande "tanter" (ja, så hette faktiskt klassen för oss damer på 40+) var det hela 15 stycken som felstämplat, så nog var det lite klurigt! Jag försökte utvärdera mina misstag och tog nya tag på söndagen. Åkte till Globala gymnasiet på Södermalm för etapp 2, en skola i sex våningsplan. Även en barack och gymnastiksal användes och nåddes via utomhuspassager (på mattor). Men, varje ny dag, kan nya misstag göras...! Tog mig även under denna etapp runt på ca 5000 steg men kapade tiden till ca 44 minuter. Tyvärr blev placeringen sämre än lördagens så tydligen var det många tanter som tagit mer lärdom från gårdagen än vad jag lyckades göra! Men vad gör väl detta? Det var ju så fantastiskt roligt att prova på detta; en riktigt intellektuell utmaning. Och var det värt att åka så långt för att få ont i låren? Ja, det var det. Får ni chansen att testa detta; GÖR DET!

Våning 1 och 2.

 

Våning 3 och 4.


0
Inlagt av: Sara Larsson
2018-02-05

Skriv en kommentar

Skriv in de tecken du ser på bilden nedan
CAPTCHA
Bokstäverna är inte versalkänsliga