Nyårsorientering i Tormestorp

Jul och nyår är förknippat med många traditioner. Nyårsorienteringen som arrangeras av Tormestorps IF har nästan lika gamla anor som tomten; i år var det 70:e gången som den anordnades!

Årets första orienteringstävling lockade 143 glada orienterare till Tormestorp, en halvmil söder om Hässleholm. På Göingeåsen kunde man välja att springa banor från 2000 till 7000 meter. Regnet från nyårsnatten hade klingat av men magasinen ute i terrängen var minst sagt välfyllda! Ambitionen var att ta en längre runda i år; eftersom jag sprungit tävlingen två gånger tidigare så börjar området närmast Tormestorp bli bekant. Men dagsformen bestämde att 4,1 km räckte! Och det gjorde det med besked! Lyckades placera OK Bävern överst på resultatlistan i ÖM5 (dam). Och jämför jag med samtliga 27 herrar i samma klass så var det faktiskt bara en som hade bättre tid än mig! Nu har vi kursen klar inför det nya orienteringsåret!

Gott Nytt År alla goa Bävrar!

Och förresten, hur skulle ni springa från 4:an till 5:an? Höger, vänster eller rakt på? Skalan är 1:7 500 och ekvidistansen 5 m.

 

   
Kontroll 4-5.    Årets första kontroll.

       


0
Inlagt av: Sara Larsson
2018-01-02

Skriv en kommentar

Skriv in de tecken du ser på bilden nedan
CAPTCHA
Bokstäverna är inte versalkänsliga