Nationella tävlingar 26 och 27 april 2014

26 och 27 april arrangerar OK Bävern två tävlingar på nyritad karta några km nordost om Ekenässjön. Lördagens tävling ingår som en deltävling i Smålands ungdoms- och juniorcup "Vetlanda Team Sportia Cup".

Långtidsprognoserna lovar fint försommarväder från påsk och framåt och tillsammans med den fina smålandsterrängen hoppas vi att alla löpare får uppleva två riktigt fina orienteringstävlingar.

Lördagens medeldistans går i ett skogsområde, helt utan kontakt med kulturmark, där de svårare banorna är tekniskt utmanade hela vägen. De lättare banorna går främst i ett område med mycket stigar. Vad gäller kuperingen så är banorna relativt flacka, så förhoppningsvis finns det gott om krafter i benen även inför söndagen.

Söndagens långdistans går i mer blandad terräng, där riktigt detaljrika partier och sluttningar blandas med storkuperad terräng och även ett parti med ängs/åkermark. De längsta banorna är bitvis ganska kuperade, men överlag är det bra löpbarhet och det kommer att gå snabbt även andra dagen. En bra genomkörare en vecka innan 10MILA. Ungdomsbanorna går även på långdistansen i ett område med stigsystem och mestadels flack terräng.

Delar av området har tidigare använts för tävlingar på 70- och 80-talet, bland annat etapp 5 på 5-dagars 1972. Kartbladet har därefter under de senaste 25 åren inte utnyttjats alls för orientering.

Ta chansen och vässa formen i smålandsterräng helgen innan 10-mila.

 

Lördag 26 april: Medeldistans med Vetlanda Team Sportia cup

- Eventor

- Inbjudan

 

Söndag 27 april: Nationell tävling Långdistans

- Eventor

- Inbjudan

 

Välkomna! / OK Bävern

Med Net1s mobila bredband har du täckning överallt, det är därför OK Bävern använder Net1.

Kartprov:

 

Terrängbilder: